toevoegen bouwjezwembad
Fout
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 235
Beoordeel dit artikel
(2 stemmen)
graafwerken zwembad graafwerken zwembad
graafwerken t.b.v. het zwembad 3.5 uit 5 gebaseerd op 2 stemmen.

Voordat de bouwvergunning al binnen was, zijn we al gestart met het uitgraven van het gat waar het zwembad in moet komen. Het was een risico mocht de vergunning niet worden verleend, maar we waren bereid dit risico te nemen. Op de betreffende plek in de tuin zat destijds (september 2008) nog een vijver dus het scheelde een aantal m3 grond die afgevoerd moest worden.

Uitgraven van de geplande zwembad plek

Eind september hadden we een afspraak gemaakt met de 'graver'. img_1576Door middel van een kleine graafmachine werd het gat vakkundig uitgegraven. Voor het zand wat teveel was hadden we lokaal een tractor met laadbak gereserveerd die 5 keer op en neer heeft moeten rijden om de 45 m3 af te voeren. img_1580Al met al heeft het uitgraven ongeveer een dagdeel geduurd en een paar honderd euro gekost (uitgraven / afvoeren); iets om in ieder geval dus weer mee te nemen in de begroting.

 

Uitgraven voor de 2e keer...

Zoals op onderstaande foto's is te zien is het zand aan de rechterkant van het gat (kant van tuinhuis) een stuk minder stabiel dan aan de linkerkant waar het over het algemeen klei is. Natuurkrachten zoals regen en vorst zorgen ervoor dat de stabiele muren op den duur instabiel worden en gaan instorten. In ons geval zat er erg veel tijd tussen het uitgraven van het gat en het storten van de fundering (volgende artikel), namelijk 5 maanden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nog meerdere dagen kwijt waren om het afgekalfde zand uit het gat te halen, iets wat veel onnodige energie kost!

Enkele tips bij het uitgraven van de plek waar het zwembad komt:

Zorg ervoor dat er niet teveel tijd zit tussen het de graafwerken en het storten van de fundering om de kans van instorten te verminderen

Neem de kosten voor het uitgraven en afvoeren mee in je begroting

Zorg ervoor dat het zwembad iets boven de omgeving uit komt en hou hier rekening mee met de diepte van het uitgraven (fundering minimaal 25 cm + diepte zwembad + hoogte boordstenen)

ps. Meer impressies van de graafwerkzaamheden kunt u vinden bij de foto's.

Laatst gewijzigd op: vrijdag 04 november 2011 21:49
Login to post comments