toevoegen bouwjezwembad
home zwembad bouwen 1. voorbereidingen 1.1. de bouwvergunning
Fout
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 235
Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)
bouwvergunning zwembad bouwvergunning zwembad

Alvorens te beginnen aan de bouw van het zwembad gaat een administratief proces vooraf: het regelen van de bouwvergunning bij de betreffende gemeente, in ons geval gemeente Woensdrecht. Houd er rekening mee dat iedere gemeente andere randvoorwaarden stelt, andere prijzen hanteert en andere verwerkingstijden heeft. Het is dus handig te informeren bij je gemeente hoe de situatie daar is.

Bouwtekening en statische berekening van het te bouwen zwembad

In ons geval werden we verzocht een aanvraag bouwvergunning in te dienen, vergezeld met een bouwtBouwtekening Zwembadekening inclusief kadastertekening. Deze bouwtekening is hiernaast bijgevoegd (klik voor grotere versie). De aanvraag moest eerst door de welstandscommissie heen, welke 1 x per 2 weken bij elkaar komt om binnstatische_berekening_zwembadengekomen stukken te beoordelen. Na goedkeuring van onze aanvraag door de welstandscommissie kregen we bericht van de gemeente dat ze naast de bouwtekening ook een statische berekening nodig hadden om tot een gefundeerde beslissing te komen. Hierbij hadden we de mazzel dat in onze omgeving een bouwkundig tekenaar, alsook iemand die de statische berekening kon maken, beschikbaar waren en bereid waren deze voor hun rekening te nemen. Gelet op de kosten van zulke experts was dit een financiële meevaller. Als voorbeeld is links een deel van de ingediende statische berekening eveneens toegevoegd.

De vergunning om de bouw te starten is binnen

Na het aanreiken van de statische berekening was de vergunning binnen twee weken formeel toegekend. Al met al heeft het verkrijgen van de bouwvergunning een aantal maanden in beslag genomen en iets minder dan € 400 gekost...maar zonder de vergunning vonden wij het niet raadzaam te starten met de bouw van het zwembad, met alle risico's die hierbij horen.

Enkele tips bij het regelen van de bouwvergunning voor je zwembad:

Begin vroeg met de aanvraag van de vergunning aangezien het gemeentelijk apparaat nu eenmaal niet het snelste is;

Houd rekening met de kosten van de vergunning in de begroting voor het zwembad. Kosten voor een bouwtekening of statische berekening zijn makkelijk te vergeten, maar vaak wel noodzakelijk!

 

Laatst gewijzigd op: vrijdag 04 november 2011 21:48
Login to post comments