toevoegen bouwjezwembad
Fout
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 235
Beoordeel dit artikel
(1 beoordeling)
leidingen van het zwembad leidingen van het zwembad
leidingen van het zwembad 3.0 uit 5 gebaseerd op 1 stemmen.

Om het water te transporteren van het zwembad naar de filter (zie 3.2), van de filter naar de epdm zonneverwarming (zie 3.3) en vervolgens weer terug naar het zwembad is er flink wat meter aan leiding nodig. img_1864Wij hebben gekozen voor flexibele leidingen aangezien dan alle trajecten in 1 keer kunnen worden afgelegd en geen stukken hoeven te worden verlijmd (alles wat gelijmd wordt kan uiteraard gaan lekken).

Alle leidingen komen samen in het tuinhuis, wat een meter of 6 van het zwembad staat. Alle stukken worden verlijmd aan het zwembad

door middel van hoge druk pvc lijm en liggen tussen de 30cm en 1 meter diep. Dieper hebben we niet gedaan aangezien in de winter toch alles wordt leeggemaakt.

 

De leiding trajecten

Het circuit aan leidingen vangt aan bij de afvoer van het zwembad. img_1870In ons geval drie leidingen die samenkomen (skimmers, bodemput en stofzuigeraansluiting) voor de pomp en filter (aansluitschema staat in het volgende artikel). img_1868Dit onzuiver water wordt gefilterd aan gaat vervolgens of rechtstreeks terug naar het zwembad of via de zonneverwarming naar het zwembad. Aangezien de zonneverwarming op het plat dak van de keuken ligt zijn dit twee leidingen (aan- en afvoer) van een meter of 25 per stuk. De 4 inspuiters worden bediend van schoon water. In totaal ligt er ongeveer 120 meter aan leiding t.b.v. het zwembad!

Meer foto's zijn te vinden in via het menu "foto's".

 

Enkele tips bij het aansluiten van de diverse zwembadcomponenten

Gebruik bij voorkeur flexibele leidingen aangezien deze in 1 stuk kunnen worden gelegd en dus minder kans op lekkages bestaat

Gebruik hoge druk pvc lijm i.v.m. de druk van het water

Ook al heb je nog geen verwarming (zonneverwarming, warmtepomp,...) het is makkelijker om nu alvast leidingen te leggen aangezien de tuin waarschijnlijk toch al open ligt.

Laatst gewijzigd op: vrijdag 04 november 2011 21:52
Login to post comments