toevoegen bouwjezwembad
home
Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

Sinds 2009 is www.bouwjezwembad.nl online te vinden op het world wide web. Gedurende al die tijd hebben vele duizenden bezoekers de site bezocht met als mogelijke doelstelling:

- tips te vergaren over het bouwen van een zwembad;
- een indruk te krijgen wat een professioneel zwembad zou kunnen kosten;
- gewoon een kijkje nemen in de bezigheden van andere mensen;
- iets anders...(waarom ben je zelf hier bij uitgekomen, laat het hier weten)...

Ik ben de site in eerste instantie gestart omdat ik graag aan bekenden in tekst en foto's wou laten zien wat we allemaal hebben gedaan om ons zwembad zwemklaar te maken. Daarnaast kon ik op internet erg weinig detailinformatie vinden m.b.t. zwembadbouw en zat dus met meerdere vragen waar ik het antwoord zelf op moest verzinnen door het gewoonweg uit te proberen (in meerdere gevallen niet de meest ideale werkwijze trouwens, lees mijn verhaal op de site haha). Door mijn ervaringen online te zetten hoopte ik dat andere zwembadbouwers niet dezelfde fouten zouden maken die ik zou maken, ik hoop dat dit is gelukt...

Aanleiding voor redesign van de site
Nu, na het zwembad ongeveer 2.5 jaar in gebruik te hebben, heb ik persoonlijk weinig bouwtips meer te delen (zwembad onderhoud tips des te meer, die zullen volgen in de toekomst). Om de site voor de lezer toch interessant te houden heb ik in het verleden mensen geprobeerd enthousiast te maken om zelf hun tips online te zetten. Gert Beekman was de eerste bouwer die deze mogelijkheid heeft aangepakt om zijn verslag te delen, een verhaal wat nog wordt vervolgd omdat het zwembad nog niet klaar is (toch Gert?). Het was voor mij echter erg veel werk met de oude site om een nieuw artikel op een beheerste manier online te krijgen. Dat is voor mij een reden geweest om de site grondig te redesignen met als doel dat het makkelijk wordt voor de bezoekers om zelf artikelen toe te voegen...

Toekomst van bouwjezwembad.nl
Bouwjezwembad zal blijven bestaan als bron met tips voor de zwembadliefhebber. De bestaande tips zullen er uiteraard op blijven staan, nieuwe tips zijn van harte welkom om het voor de startende / twijfelende zwembadbouwer nog makkelijker te maken om te beginnen aan de bouw (of een foto met een stukje tekst van je eigen zwembad, tips m.b.t. onderhoudsprodukten voor je zwembad of een review van je pas aangeschafte warmtepomp, als je denkt dat het voor anderen nuttig kan zijn is het dat!). Ieder verhaal heeft zijn eigen kenmerken en iedereen loopt tegen zijn eigen problemen aan, waarom zou je die voor jezelf houden (toch?)?

Heb je als bedrijf nuttige informatie m.b.t. een onderdeel van het bouwen van een zwembad (denk aan grondbemaling en grondwaterniveaus, hou de site in de gaten voor meer info hierover!) zet het online (ik hou altijd het recht om bepaalde teksten aan te passen en niet te publiceren als het bijvoorbeeld puur commercieel bedoeld is). Je helpt de zwembad community met waardevolle informatie in ruil voor het (verder) bekend maken van je eigen bedrijf / website.

Ook is het de bedoeling om in de toekomst een bestand op te bouwen aan zwembad aanbieders, zodat je op een overzichtelijke manier kunt kiezen waar je je spullen wilt gaan kopen. Heb je als bedrijf interesse om hierin te komen staan mail me dan even op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wat vind je van versie 2 van bouwjezwembad.nl?
Persoonlijk ben ik erg blij met het nieuwe design en opzet, maar wat vind jij ervan??? Is het een verbetering t.o.v. de oude versie (ook al ken je de oude site misschien niet) of juist niet? Wat vind je van de vernieuwde functionaliteit om zelf artikelen toe te voegen op een makkelijke manier (of de nieuwe look, zoekfunctie en de integratie van sociale netwerken..)? De site is nog niet helemaal af (sorry daarvoor..:$); ik sta altijd open voor nieuwe idee├źn om de site te verbeteren dus zijn er dingen die je graag toegevoegd / gewijzigd ziet worden dan is dit het moment! ;)

Laat je een reactie hieronder achter dan probeer ik de wensen mee te nemen...

Mvg,
Roy Haanen

ps. mocht je de site leuk vinden, waarom deze niet LIKEn op facebook (klik "Vind ik leuk" rechtsboven deze tekst)...;)

Laatst gewijzigd op: maandag 07 november 2011 12:30

3 reacties

 • Reactie link Roy Haanen dinsdag 05 juni 2012 08:04 geplaatst door Roy Haanen

  Beste Jos,

  Bedankt voor je reactie en complimenten.

  Technische informatie, tekeningen, etc kunnen zeker op deze site erbij komen. Des te meer nuttige informatie voor de lezer, des te beter! Zelf heb ik deze informatie niet beschikbaar, dus mocht iemand de site kunnen voorzien van extra nuttige info dan zal eenieder er blij mee zijn...;)

  Mocht je informatie willen toevoegen aan bouwjezwembad.nl registreer je dan middels de grote blauwe knop rechtsboven.

  Mvg,
  Roy

 • Reactie link Jos de Groot maandag 04 juni 2012 19:49 geplaatst door Jos de Groot

  Beste Roy, allereerst gefeliciteerd met je mooie site en de complimenten voor je doorzettingsvermogen ! Ben er ook van overtuigd dat je zelf een behoorlijk zwembad kan bouwen voor een aanmerkelijk lagere prijs als die zwembadbouwers vragen en of het dan beter is nog lang niet zeker. Je site voldoet zeker in een behoefte. Ik heb zelf in 2007 een zwembad van beton gebouwd in Hongarije en bij die bouw gebruik gemaakt van de oostenrijkse site pooldoktor.at Een site boordevol goede technische info en een kwalitatief goed forum met veel kennis van zaken. Mogelijk zou deze site een beetje een voorbeeld kunnen zijn wat betreft het plaatsen van technische info over bv pompen, tekeningen ed.

  met vriendelijke groet

  Jos de Groot

 • Reactie link Roy Haanen vrijdag 25 november 2011 11:25 geplaatst door Roy Haanen

  Wat mis je nog aan de website c.q. zou je meer over willen weten? Laat het me weten door te reageren...

Login to post comments